Cikkek,  Szex,  Szex Dr

Önkielégítés és családi háttér

gyerkek_kiváncsisaga_meztelen_furdozeskorAz önkielégítés gyakorlati kézikönyvének fejezetei itt. A maszturbálás témáját átfogó gyakorlati útmutató: Önkielégítés és a család
Erre sajnos rettentően fontos kitérni. A nemiséget sújtó megrögzült évszázados tabu még mindig rombol, és pusztít. A hatás tragikus, megcsömörlött, depressziós, boldogtalan lelkileg megnyomorított emberek tömegei küszködnek megromló párkapcsolatukkal, akár különválás, akár a “csendes tűrés” módján! Olykor csak annyi az ok, hogy nem ismeri a saját igényeit, és pláne nem ismeri, hogy mi a jó neki. A mai napig meglepő, extravagáns, szinte már perverz dolog a nemiségről, szexualitásról, és annak tényeiről, vagy ismereteiről nyíltan beszélni, ábrázolni! Ez a sötét középkorból ránk maradt negatív örökség már régóta kísért, és nehéz levetkőzni. Az elfojtás felé kényszerítik az alanyát, aki elszenvedi, nem pedig belátja, vagy elfogadja ezt! A szexuális elfojtás minden esetben erőszakos, (hiszen akaratlagos elfojtás) és mint ilyen mentálisan romboló! A szexuális fejlődés egy folyamat, amely a gyermekkorban Máskor kopogj… már elkezdődik, és sosem fejeződik be.
Habár amíg a szervrendszerek fejlődése nem indul meg (serdülőkor), és nem fejeződik be (felnőtt kor) addig ez a fejlődés nem tapintható testifejlődés, viszont mentálisan folyamatos, és töretlen. A gyermek a testiség alapvető mentális építő köveit ekkor rögzíti, ekkor mire eléri a serdülőkort, már jelentősen rögzült a hozzáállása rendkívül sok, a testiséget érintő dologhoz, mint például a nemi szerveihez kapcsolódó viszonya, vagy a meztelenség, és intimitás! Nyugodtan mondhatjuk, hogy a nemi érésig is folyamatosan készül a felnőtt szexualitásra, és ez a serdüléskorban különösen intenzívvé válik, és ekkor lesz nagyon látványos igazán. A család tehát szexuális nevelést is ad minden esetben, ha ezt elmulasztja, vagy elfojtja, akkor azzal is nevel. (Csak épp rossz irányba.) Mindenképpen meg fogja határozni a gyermeke szexuális örömét, vagy éppen gyötrődését! Ezért nem meglepő, ha a kialakuló sérülések, és kórossá váló torzulások az esetek döntő
többségében a súlyos nevelési hibákra vezethető vissza. A szülők feladatai közé tartozik tehát az, hogy erre figyeljen, és szexuálisan is nevelje gyermekét. Megismételjük, hogy a szülő ezt a szerepét el is fogja látni, (elkerülni nem fogja tudni) mivel a gyermek folyamatosan befogadó, ezért a nevelés hiánya lesz maga a nevelés, csak hibás. A szülő az első “védvonal”, a megfelelő, és tevőleges nevelés meg fogja határozni, hogy a gyermeke mennyire lesz boldog egy párkapcsolatban, avagy sem. A szülőnek tehát figyelnie kell a következőkre, és fontos, hogy ezt szakszerűen, és jól kezelje. (A megfelelő ismeret hiánya nem lehet akadály, mert a gyermek felnevelése során ugyanúgy elérhető tudás, mint a megfázás esetére vonatkozó teendők, vagy bármi más. Tehát szakember segítségét ugyanúgy vegyük igénybe, mint a bárányhimlőre vonatkozó esetben!) Fontos nevelési alaptézisek a következők.
– A meztelenség, és a saját testének az elfogadása. Neki is van teste, és természetes az, hogy érdeklődik iránta, érdekli a működése, és kérdései vannak. Ne legyen ez tabu, főleg ne saját maga előtt, mert ha így kezeljük, még ugyanúgy meglesz a teste, és a kérdései is megmaradnak. Ekkor dől el, hogy a teljes élete során mennyire lesz gátlásos,
hiszen az intimitás alapköve, hogy létezik a füos! Nincs mentséged! ruhátlan test is.
– Meglehetősen hamar fel fogja fedezni, hogy mely területek érintése kellemes neki. A ruha dörzsölése, vagy a fürdéskor amikor a nemi szerveit mossa, hamar megtapasztalja, hogy a makk, vagy csikló dörzsölése számára kellemes. Sokkal hamarabb, mint azt a legtöbb szülő gondolná. Ebből fakadóan kérdései lehetnek, tehát meglehetősen valószínű, hogy a konkrét szexuális nevelést már akkor meg kell kezdeni, amikor már egyedül is tud fürödni, mert már megtapasztalta a szexuális ingert, és szinte rögtön elkezdi tudatosan is keresni, előidézni. elkezdi a maszturbációt, még ha nem is tudja, hogy mi is az.
– A leghatalmasabb segítség a szexuális fejlődésben, ha a gyermek a kérdésére választ is kap “anyától”, vagy “apától”. Ne legyenek titkaink, ne
legyen tabu, és titok a szexualitásra vonatkozó kérdés sem, mert ez a legjobb módja, hogy egyáltalán esély legyen a helyes nevelésre. Felejtsük el a „gólya hozza” mesét is, mert teljesen szembe megy a nemi neveléssel. Álszemérmes, tipikusan az elmaradott prűd korokból származó (egyébként teljesen használhatatlan) csökevény. Inkább használjuk az “apa, és anya nagyon szerette egymást, és így kerültél anya pocakjába” variációt. Ez őszinte, praktikus, ráadásul vállalható is a gyerek felé. Ha a gyerek kérdez, az első választ fogja elsőre megjegyezni, és ha ekkor kellő ismeretet kap nem csak az érdeklődését elégítjük ki, hanem biztosak lehetünk abban, hogy a jó választ kapja! Ha a gyerek úgy nő fel, hogy a szüleitől mindent megtudhat, akkor nem az “utca”, a “haverok”, és az iskola, vagy a filmek fogják nevelni szexuálisan sem. A szülő is biztos lehet a helyes irányban, és sokkal nagyobb biztonságban tudhatja a gyermekét. Ez minden területre ki fog hatni, mert ha a “fütyis” és “puncis” kényes kérdéseire is őszinte, és természetesnek vett választ kap, akkor a kiépülő bizalom sokkal erősebb lesz gyerek, és szülő között! Ez teszi lehetővé, hogy a gyerek még a lázadóbb serdülő korban is bizalommal forduljon a szülők felé akkor, amikor már tényleg húsba vágó kérdés a nemi élete, és belekóstol az első párkapcsolatba is!
– Az önkelégítést tilos megtiltani! Tilos bűnnek beállítani! És tilos büntetni! Ezt a hibát sose kövesd el! Ebben a kényes helyzetben a rajtakapott fiatal mentálisan még “nincsen készen”, ekkor befogadó, ekkor tanul. Az ekkor berögzült katartikus esemény hosszú évek terápiájával enyhíthető (ki nem törölhető) és az ilyenkor társított “szexualitás = valami rosszat tettem” esemény már ekkor determinálhatja a jövőbeni boldogtalan párkapcsolatokat is. Az összes romboló hatás itt sokszorosan erősebb a többinél, és a már felépített bizalmat egy életre bizalmatlanságba fordíthatja. A helyes eljárás egyértelmű. A rajtakapott fiatalt hagyjuk magára! (Ha eddig nem tulajdonítottunk jelentőséget a zárt ajtón történő kopogásnak, akkor ez a jövőben legyen erényünk!) Ne maradjunk némák ! Fontos! A néma visszavonulás jelezhet elfogadást, és jelezhet elutasítást is. Abban a pillanatban viszont bármelyik lehet, ez bizonytalanságot, és komoly feszültséget kelt. Ekkor nagyon megnyugtató a “bocsánat”, “elnézést”,”már itt sem vagyok”, mert az elfogadás felé billenti a szituációt, és bizonytalanságot sem szül, tehát nem kelt feszültséget! Ő valószínűleg megrökönyödött, megijedt, szégyenli magát, szóval nagyon rosszul érzi magát. Sokat segíthetsz ezzel! Az „elnézését már itt sem vagyok” elfogadó hangsúllyal felold minden bizonytalanságot, és azt az érzetet kelti, hogy csak a természetes intimitásában van megzavarva, semmi több. Várjuk meg, amíg kijön a szobájából, ne törjünk rá újra!
És ne akarjuk vele megbeszélni! Nyugodtan kérdezzük meg, hogy akar e róla Ő beszélni velünk, esetleg jelezhetjük, hogy sokat megtudhat tőlünk ha kérdez, de ne erőltessük. Ha a már kialakult bizalom megalapozott a nevelésünknek hála, és a kíváncsisága, az esetleges hasznos információk iránt elég lehet ahhoz, hogy esetleg akar róla beszélni! De ha nem, akkor felejtsük is el! Nemi életet élt (igaz egyedül), ami már az intim magánügye, ahogyan a tied is a sajátodé! Az övé, és nem a tiéd! Akkor osztja meg mással (veled is) ha ő akarja! Egyébként ha igen, megosztja veled, és beszélhetsz vele erről szabadon, az nagyon nagy megtiszteltetés, 10 szülőből kilenc ezt sosem tapasztalja meg!
Intim Center sex shop szexualitás, további cikkek itt.