Szexhírek

A Corvin közi szexshop helyén tejcsárda nyílik

Az 1946-ban alapított Beate Uhse AG a nehézségekkel küzdő felnőttipar egyik nagy túlélője: kis- és nagy kereskedelmi, csomagküldő és szórakoztatóipari ágazatai közel 150 millió euró éves bevételt termelnek, jelenleg 12 európai országban, és a közelmúltbeli átalakításokat követően ismét nyereségesen. Az alapító nevét viselő márkát Németország 50 legjelentősebb brandje között tartják számon. 2007-ben hazánkba is nagy tervekkel érkezett a franchise: a körúti bolt után Érden és a Corvin közben is nyílt egy üzlet, összesen mintegy 15 egységgel terveztek. A kis szexshopoktól jelentősen eltérő, nagy, nyitott portálos, a márkát és a szexualitás örömét büszkén hirdető egységek azonban nem értek el komolyabb sikert, és 2010-re, az üzlethálózat „áramvonalasítsa” kapcsán a magyar kiskereskedelmi operáció megszűnt. (Érdekes élmény egyébként a tőzsdén jegyzett cég beszámolóit olvasni, a megszokott nyelvezettel restrukturálásról, jól és rosszul teljesítő piacokról, erős és gyenge szezonokról…) A cég 2008-ban még a magas minőségű játékszerek magyarországi gyártásába is beruházott Börcsön, ezt az üzletágat idén júniusban az Amor Gummiwaren vette át.
A Corvin közi üzlet különösen érdekes volt: önmagában jó elhelyezkedésű, de pontosan soha nem értettük, mit is keres ott, milyen célcsoportra vagy vásárlási szituációra lő. A vásárlók 70 százaléka nő volt, főleg a 25-35 éves korosztályból. Talán azokra a fiatalokra gondoltak, akiknek az esti mozi még csak az előjáték? Vagy az Üllői úti kék metróval hazatérő háziasszonyokra?
A parlagon hagyott üzlethelyiségbe most a hazai kkv-k egyik ünnepelt bajnoka, a Cserpes költözik. Az a Cserpes Sajtmanufaktúra, amely igényes tejtermékeivel lépésről lépésre, üzletről üzletre és emberről emberre hódította meg a különlegesre/természetesre/finomra/hazaira/kisüzemire vágyó fogyasztókat, majd egy merész húzással, a saját erősségeire és a régi hagyományokra támaszkodva tejivót nyitott a budapesti belvárosban.
A Cserpes Tejivóról lelkesen nyilatkozott számos vásárló és fórum, köztük az Egy nap a városban, a NoSalty a Webszakácskönyv és a We Love Budapest is. Kiváló, eredeti választékával, jó stílusával és mérsékelt áraival helyt tudott állni az erős versenykörnyezetben, gyorséttermek, nemzetközi kávézóláncok, pékség-franchise-ok és más bisztró-jellegű vendéglátóhelyek között. Valószínűleg üzletileg is sikeres volt a debütálás, mert már nyár óta tervezik a következő üzlet megnyitását.
A portál most egészen sajátos képet mutat: a Tejivó érkezését előrejelző fedés mellett a befordított Beate Uhse világítók, a még meglévő 69-logó, és a bejárati kilincsen egy megtört, fél szív. Utóbbi akár designelemként, mementóként is megmaradhatna.
Egy színfolttal kevesebb, egy megérdemelt hazai sikerrel több. A pajkosságra vágyók számára pedig maradnak a hazai mikro- és kisvállalkozások által üzemeltetett, nehéz vörös függönyös kis butikok – írja a Mediapiac.com.