Szex,  Szexhírek

Szexbirodalom, Beate Uhse titkai – Budapesten a siker elmaradt

Beate Uhse úgy vált világhírűvé a szexszel, hogy soha még csak a blúzát sem dobta le. Berepülő pilótaként kezdte, majd egy egész erotikabirodalmat épített fel.
A kezdet – Beate Uhse 1919-ben született Németországban. Nagy álmához híven pilóta vált belőle, melyhez tizenhét évesen tette le a jogosítványt, a hatvan fős csoportban egyedüli lányként. Pilótakarrierjébe sajnos közbeszólt a háború, melynek révén elveszítette férjét, és kétéves kisfiával el kellett hagynia Berlint.
Az első Beate Uhse csapat – Mit sem veszítve céltudatosságából, úgy döntött, új életet varázsol maga köré, és kihasználja a háború adta lehetőségeket. Felmérte a helyzetet, és rájött, a háborúban három dologgal lehet pénzt keresni:
• Az egyik az élelem, hiszen abból soha senkinek nincs elég.
• Az alkohol, de ezzel már túl sokan foglalkoztak.
• És a szex, a háborúban ugyanis megnövekszik a nem kívánt terhességek száma.
Így hát Beate felismerve azt a tényt, hogy az emberek mit sem tudnak a fogamzásgátlásról, óriási ötlettel rukkolt elő, és a szexuális felvilágosítás önkéntes prédikátorává vált.
A nemzetközi Beate Uhse 2005-ös első félévi forgalma elérte a 144,1 millió eurót, vagyis a 36,5 milliárd forintot. Magát a márkanevet a német gazdaság 50 legjelentősebb brand-je közt tartják számon, a cég 60 országba exportálja erotikus termékeit.
A második férj – Eleinte csak kicsiben, elhagyott lakásokon tartott előadásokat a természetes fogamzásgátlás lehetőségeiről, majd mikor megismerkedett második férjével, jött a nagy ötlet. Neki ugyanis egy kis samponokkal foglalkozó kereskedő cége volt, mely szemmel láthatóan nem ment jól, ezért Beate kitalálta, hogy alakítsák át házhoz szállító céggé, és kereskedjenek felvilágosító kiadványokkal és óvszerekkel.
Beate Uhse: mint ember, mint cég – Bármilyen hihetetlen ötletnek is tűnik, az üzlet bejött, és 1962-ben megnyílt az első Beate Uhse üzlet, melyet ma leginkább csak szexshop-nak neveznénk. Miután a pornográfiát liberalizálták Németországban, beindult az igazán nagy üzlet: erotikus házi mozi.
A budapesti üzlet talán azért nem sikeres, mert magas árakon dolgozik. Vezetője – az üzlet eredetéhez méltóan – egy fiatal nő, akinek elmondása szerint nehéz volt megszoknia a szexshop vezetését. Az eddigi felmérések szerint a vásárlók hetven százaléka nő, és 25-35 év között van.
Beate 2001-ben halt meg, de ekkorra a cége már betört a tőzsdére is, és mintegy egy milliárd eurós vagyonocskát halmozott fel, eredetileg óvszer házhoz szállításával.
Beate Budapesten – Ha esetleg felkeltette volna érdeklődésedet, hogy pontosan mivel is halmozott fel ez a német asszony ekkora vagyont, nem kell messzire menned. Beate Uhse bolt ugyanis Budapesten is található. Jelenleg még csak egy, de az elkövetkező években további 10-15 üzlet nyitását tervezték a vezetők. A magyar piac a felmérések szerint még nem kész Beate asszony termékeinek tömeges megvásárlására, melynek egyetlen oka a prüdéria. Ehhez képest a magyar Beate Uhse bolt megnyitóján igen nagy volt az érdeklődés. Hogy csak néhány celebet említsünk: Ganxta Zolle, Harsányi Levente és Nacsa Olivér is nagyon szívesen fogdosták, tapogatták meg a híres német termékeket.
A további üzletek nyitásából nem lett semmi, és az üzlethez is csak névhasználatot adnak, mert nem hozta az elvárt bevételt. Forrás: Femina, Szexpláza.

Szólj hozzá