Cikkek,  Szex

Tíz Facebook csaj, akiktől megmozdul a nadrágodban valami

Menő vagy inkább ciki az, ha a sztárokhoz hasonlóan egyre többet megmutatunk testünkből a világnak? Megkérdeztünk, sok különféle világnézetű fiatalt 16-tól 26 évesig mit gondol erről.
Szerencsére nem mindenki követi azokat a sztárokat, „Insta-lányokat”, akik például ezzel szereznek ismertséget maguknak: minél többet mutatnak magukból, annál több lájkot kapnak, annál nagyobb lesz a rajongótáboruk, az egójuk pedig az egekig szárnyalhat. Úgy tűnik, ez már nem csak a közösségi médiában, hanem a valóságban is így működik.

Ezeket és hasonló kérdéseket mi is feltettük fiataloknak, fiúknak-lányoknak egyaránt. Íme a meglátások, válaszok:
„Szerintem rohadtul kihívóan öltöznek a lányok és a fiúknál is gyakran előfordul. Az osztálytársaim is: csupa feszülős cucc, mély dekoltázs és ilyenek. Ja, és a sminkek!
Hát volt olyan, hogy nem ismertem meg smink nélkül a szomszéd lányt, mert annyira más volt. Emberibb. Persze a fiúk is mutogatják magukat, főleg, akiknek beach body-ja van – vagy azt gondolja magáról, hogy az van neki-, gyúr ezerrel, meg teli van menő tetoválásokkal. Szóval szerintem egy brutál magamutogató világban élünk. Szép legyen a tested és mutasd meg. Ez megy.
Erre pedig a ott van már az Insta, Snapchat és a többi. Nem azzal tündöklünk, hogy milyen nagy gondolataink , világmegváltó terveink vannak, mint mondjuk Petőfiék idején a márciusi ifjak…nem ez jön le nekem az Instát vagy Facebookot görgetve, de bocs ha tévedek….Engem nem zavar amúgy, öltözzön úgy mindenki, ahogy kedve tartja. Tegyen ki magáról nyugodtan szexi képeket, amit akar, de ne csodálkozzon, ha ezek alapján kialakul róla egy benyomás…Bár engem nem zavar, de tudom, van akit igen, tanárok között is látom, meg hallok eseteket, amikor nagyon félremennek az üzenetek, azzal, amit posztol valaki magáról, és az amilyen valójában” (Robin, 20)

Ahogy elnéztem ezeket a lányokat, azon gondolkoztam, vajon miért csinálják? A hírességeket utánozzák? Az elismerő pillantásokra vágynak? Tetszeni akarnak mindenkinek, aki szembejön velük? Versenyezni akarnak a többi lánnyal? Vagy csak szimplán büszkék arra, milyen jó alakjuk van, és meg akarják mutatni másoknak is?

Szólj hozzá